"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄДАПС отримав 295 мільйонів на біометричні закордонні паспорти

Вівторок, 24 грудня 2013, 12:01

Державна міграційна служба 20 грудня акцептувала пропозицію ПАТ "КП ОТІ" на послуги із створення Єдиного державного демографічного реєстру, системи біометричної верифікації та ідентифікації громадян України.

Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

Як зазначається, вартість угоди, яку мають укласти найближчими днями, становить 295,10 млн гривень. Гроші на закупівлю виділено з державного бюджету минулого тижня. Бюджетний комітет Верховної ради проголосував за відповідні зміни до бюджету, які представляв заступник голови ДМС Василь Грицак.

Акціонером "КП ОТІ", яка входить в концерн "ЄДАПС", є ТОВ "ЄДАПС". Засновником цієї фірми є офшор "Cib investment fund ltd". Цей офшор також є власником фірми "ЮС-Дизайн", на яку голова консультативної ради концерну "ЄДАПС" Юрій Сидоренко зареєстрував свої патенти на закордонні паспорти та акцизні марки.

Реклама:

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі "в одного учасника", що ДМС пояснила потребою освоїти кошти до кінця 2013 року. Разом з тим держслужба ніяк не пояснила вибір "КП ОТІ" у якості виконавця проекту.

Як повідомлялося, літом цього року уряд та Верховна рада прийняла кілька рішень, спрямованих на видалення "ЄДАПСу" з ринку виготовлення державних документів.

Державні замовлення на ці бланки було передано поліграфкомбінату "Україна", який перейшов у відання Нацбанку України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!