Рада змінила правила роботи коньячної галузі

Понеділок, 23 грудня 2013, 11:05

Верховна рада змінила встановлені до 2018 року правила роботи коньячної галузі.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Як пише видання, це означає, що акцизний платіж з пляшки коньяку 0,5 л збільшиться на 5 гривень (зараз мінімальна роздрібна ціна - 39 гривень).

За словами голови правління Одеського коньячного заводу (ТМ "Шустов") Ілони Надводської, вартість у роздробі зросте на 30%, або 12 гривень (з урахуванням ПДВ та націнки роздробу).

Реклама:

"З такими акцизами виробники втратять і в обсягах продажів, виробництво може скоротитися на 20%", - прогнозує вона.

За її словами, у галузі була позитивна динаміка зростання.

"Галузь може нормально розвиватися, коли є прогнозована політика, і раніше вона була", - зазначила Надводська.

Виконавчий директор корпорації "Перший національний виноробний холдинг" (ТМ "Таврія", ALEXX ) Анна Горкун вважає, що виробники не ризикнуть підвищити вартість продукції в роздробі більше ніж на 5 гривень, щоб не падали продажі.

Корпорація "Укрвинпром" вже звернулася до президента Віктора Януковича та голови Верховної ради Володимира Рибака з проханням не переглядати ставку акцизу.

 "Дострокове збільшення ставки зрівняє виробників коньяку з виробниками лікеро-горілчаних напоїв, проте ототожнювати такі різні за термінами виготовлення напої недоцільно, це, швидше, абсурдно", - йдеться в листі.

Парламент при цьому скасував обов'язок виробника коньяку використовувати коньячні спирти власного виготовлення або викурені в Україні з вітчизняних виноматеріалів.

Зараз мінімальна частка українських спиртів становить 10%, з 2014 року вона повинна була досягти 15%, а через три роки - 30%. Замість цього з 1 січня частка становитиме 0%, а в 2015 році - 5%. І лише з 2016 року почнуть діяти раніше встановлені 25%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: