Греція підписала з Азербайджаном угоду про продаж ГТС

Понеділок, 23 грудня 2013, 09:11

Угода про продаж 66% акцій оператора грецької газотранспортної системи DESFA підписана в суботу в Афінах.

Про це повідомили у фонді приватизації держмайна Греції HRADF, передає "УНІАН".

Як зазначається, угоду передбачалося підписати 17 грудня в Баку під час візиту прем'єр- міністра Греції Антоніса Самараса , але через поломку літака грецька делегація не змогла прибути до Азербайджану.

У зв'язку з цим в Афіни напередодні прибув голова Державної нафтової компанії Азербаджан (ДНКАР, SOCAR) Ровнаг Абдуллаєв. Перед підписанням угоди з ним зустрівся прем'єр Греції та передав запрошення президентові Азербайджану Ільхаму Алієву відвідати Грецію в травні.

Реклама:

HRADF належав 31 % акцій DESFA , грецької нафтової компанії Hellenic Petroleum - 35 % акцій. Угода була підписана у присутності міністра охорони навколишнього середовища , енергетики та кліматичних змін Янніса Маніатіса та його заступника Асімакіса Папагеоргіу , відповідального за енергетику.

"З підписанням угоди вартістю 400 мільйонів євро створюються передумови для приходу інвестиційних капіталів, для реалізації інвестицій, які призведуть до модернізації та посилення конкуренції на ринку енергетики", - вважають в приватизаційному фонді.

Однак для завершення угоди буде потрібно ще її схвалення відповідних органів на національному та європейському рівні, нагадали у фонді.

Абдуллаєв на церемонії підписання угоди заявив, що Греція стане для SOCAR воротами до Європейського союзу, і Азербайджан має намір зміцнити свої позиції як надійного постачальника газу до Європи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: