"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Дочку" американського агрогіганта оштрафували за хабарі українським чиновникам

Неділя, 22 грудня 2013, 13:07

Компанія Alfred C.Toepfer International Ukraine Ltd, 80% акцій якої належать агропромисловому гіганту з США Archer Daniels Midland, заплатить штраф у розмірі 17,8 млн доларів за дачу хабарів українським чиновникам.

Про це повідомляє інформагентство AP з посиланням на міністерство юстиції США, передає "Німецька хвиля".

За інформацією видання, проти материнської компанії - ADM - кримінальне провадження не проводилося.

Як наголошується, представники Alfred C.Toepfer International Ukraine Ltd під час судових слухань, що пройшли в п'ятницю у федеральному суді штату Іллінойс, визнали свою провину в порушенні закону США про корупцію за кордоном.

Реклама:

"Дочірні компанії ADM прагнули отримати податкові пільги, підкуповуючи урядових чиновників, а потім навмисне спробували приховати свої дії, пропускаючи платежі через місцевих постачальників", - йдеться в заяві помічниці генпрокурора Митіль Раман.

Вона також зазначила, що ADM співпрацювала зі слідством і прийняла заходи для виправлення ситуації.

Згідно з інформацією американського Мін'юсту, в період з 2002 по 2008 рік представники компанії Alfred C. Toepfer International Ukraine Ltd дали майже 22 млн доларів хабарів українським чиновникам. Ті, в свою чергу, обіцяли повернути компанії ПДВ на суму в 100 мільйонів доларів. Втім, ця схема не завжди працювала бездоганно.

Інформагентство AP повідомляє, що український уряд іноді зволікав з поверненням ПДВ, а часом і взагалі не повертав гроші.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!