Facebook визначилася з ціною акцій в рамках вторинного розміщення

Неділя, 22 грудня 2013, 11:25

Соціальна мережа Facebook визначилася з ціною акцій в рамках вторинного розміщення паперів компанії, встановивши ціну на рівні 55,05 доларів за акцію.

Про це пише "CyberSecurity".

За інформацією видання, пакет акцій, виставлений одночасно з SPO на продаж, оцінюється в 2,3 млрд доларів.

Умови вторинного розміщення, анонсовані в п'ятницю, виявляються трохи нижче ціни закриття акцій Facebook в п'ятницю на рівні 55,12 доларів за акцію, але істотно вище 38 доларів, оголошених в рамках первинного розміщення акцій Facebook 19 місяців тому.

Реклама:

Також наголошується, що в процесі торгів папери Facebook падали в ціні до 17,55 доларів на тлі побоювань про те, що соціальна мережа уповільнює зростання користувацької бази і слабо монетізує мобільну аудиторію.

Втім, за останній час скептиків щодо Facebook залишається все менше, а за останній рік акції найбільшої світової соціальної мережі зросли в ціні майже вдвічі.

У рамках SPO Facebook продає близько 70 млн акцій компанії. З цього числа особисто Цукерберг продає більше 41 млн акцій, причому сума від продажів буде сплачена ним в якості податку на опціон з купівлі ще 60 млн акцій Facebook з можливістю голосування. 60 млн акцій Facebook класу В мають ціну виконання в розмірі 6 центів на акцію.

Також повідомляється, що навіть після продажу всіх заявлених пакетів акцій Марк Цукерберг залишиться контролюючим акціонером соціальної мережі. Крім нього папери також продають: сама компанія - 27 млн ​​акцій, а також інвестор Марк Андресс - 1,6 млн акцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!