BlackBerry втратила 4,4 мільярда

П'ятниця, 20 грудня 2013, 20:42

Виробник мобільних телефонів BlackBerry відзвітував про результати III кв - чистий збиток досяг 4,4 млрд доларів, коли рік тому компанія змогла показати невеликий прибуток у 9 млн доларів.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

Згідно з повідомленням, виручка знизилася до 1,19 млрд доларів з 2,7 млрд доларів роком раніше. У компанії ще залишаються істотні запаси готівки, які досягають 2,28 млрд доларів.

Левова частина збитків припала на списання нераспроданих запасів пристроїв попереднього покоління. Збиток без урахування одноразових списань становив лише 354 млн доларів.

Реклама:

Як зазначається, канадська компанія підписала п'ятирічну угоду з китайською Foxconn і займеться розробкою смартфона для Індонезії та інших швидкорослих ринків.

Foxconn стане головним підрядником BlackBerry, все виробництво буде винесено на заводи в Індонезії та Мексиці. BlackBerry залишить за собою всі права на накопичену інтелектуальну власність і контроль якості готової продукції. Детальні умови партнерства поки не розкриваються.

На відкритті котирування паперів BlackBerry знизилися на 7,5 %.

Канадська компанія все ще зберігає відносно сильні позиції в корпоративному секторі і першою надала своїм клієнтам доступ до електронної пошти.

Вона володіє серйозним патентним портфелем, оцінюваний в 3-4 млрд доларів, в який входить патент на надання послуг з обміну шифрованими повідомленнями.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: