Україна чекає на 28 мільйонів від ЄС на управління міграційними процесами

П'ятниця, 20 грудня 2013, 20:23

Україна очікує виділення Європейським Союзом 28 мільйонів євро на управління міграційними процесами.

Про це йдеться в Інформаційно-аналітичному бюлетені Кабінету міністрів.

"Кабмін в рамках роботи з розширення співробітництва з ЄС 18 грудня затвердив проект угоди з Євросоюзом про фінансування програми "Підтримка України в управлінні міграційними процесами та надання притулку", - йдеться в бюлетені.

Загальна вартість програми оцінюється в 28 млн євро і буде повністю профінансована ЄС.

Реклама:

Бюджет програми співпраці розподілиться в трьох напрямках: на вдосконалення юридичних та політичних основ міграційної політики України виділять 4 млн євро, на посилення ефективності роботи міграційних служб - 8 млн євро, на поліпшення інфраструктури міграційної служби - 16 млн євро.

Експерти відзначають, що необхідність цієї міграційної програми продиктована не тільки вимогами ЄС у рамках безвізового діалогу в плані дій щодо скасування короткострокових віз, а й удосконаленням українського міграційного законодавства відповідно до норм ЄС та проведенням роботи з 211 тисячами нелегалів, що проживають в Україні.

У бюлетені зазначається, що особливу увагу ЄС до міграційної політики в Україні продиктована тим, що під впливом процесів глобалізації масові міграційні потоки з бідних країн Азії та Африки прагнуть досягти благополучних країн Європи, і Україна, внаслідок географічного розташування, в цьому процесі є зоною активного міграційного коридору.

Аналітики відзначають, що, згідно з даними ООН, український міграційний коридор (Україна - Росія) з потоком мігрантів більше 3,5 млн на рік є другим у світі після міграційного коридору Мексика - США з 13 млн мігрантів.

Як повідомлялося, ЄС планував виділити Україні 2,4 млн євро на підтримку імплементації плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС в 2014-2015 роках.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!