ВВП США в третьому кварталі зріс на 4,1%

П'ятниця, 20 грудня 2013, 19:36

Реальне зростання ВВП США в третьому кварталі 2013 року, відповідно до третьої, остаточної оцінки, становив 4,1% в річному вираженні.

Про це йдеться в прес-релізі Бюро економічного аналізу міністерства торгівлі США, передає "Прайм".

Аналітики, опитані агентством Рейтер, не очікували змін в порівнянні з другою оцінкою в 3,6%. У першому кварталі поточного року економіка США збільшилася на 1,1%, у другому - на 2,5%.

Зростання ВВП в минулому кварталі обумовлене, перш за все, позитивною динамікою споживчих витрат, а також збільшенням інвестицій, держвитрат на рівні штатів і обсягів експорту, наголошується в повідомленні відомства. У той же час негативний вплив зробило скорочення витрат на федеральному рівні.

Реклама:

Як наголошується, реальні темпи зростання споживчих витрат в третьому кварталі прискорилися, по третій оцінці, до 2% з 1,8% у попередньому кварталі. Експорт товарів і послуг збільшився на 3,9% після зростання на 8% за підсумками другого кварталу. При цьому реальний імпорт товарів і послуг зріс лише на 2,4%, тоді як кварталом раніше зростання становило 6,9%.

ВВП є одним з основоположних і всеосяжних макроекономічних показників. Дані по ВВП США щомісяця публікуються Бюро економічного аналізу як в номінальних, так і в реальних (з урахуванням інфляції) цінах.

Доповідь про ВВП розраховується по кварталах і вперше публікується в кінці наступного за кожним кварталом місяця, після чого первісна оцінка ще двічі переглядається після закінчення місяця.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!