Україна експортувала сільгосппродукції на 15,4 мільярда доларів - Присяжнюк

П'ятниця, 20 грудня 2013, 19:23

За 11 місяців 2013 року виручка України від експорту сільгосппродукції становила 15,4 мільярда доларів.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, передає прес-служба міністерства.

За його словами, за 11 місяців Україна продала найбільше сільгосппродукції до країн Азії - на понад 5,3 мільярда доларів, а також до ЄС - на понад 4 мільярда доларів.

"Окрім того, традиційними покупцями вітчизняної аграрної продукції залишаються й країни СНД. Вони цьогоріч закупили агропродукції на суму 3,4 мільярда доларів. Загалом же від початку року Україна продала за кордон сільгосппродукції на 15,4 мільярда доларів", - сказав Присяжнюк.

Реклама:

Він також заявив, що продовжується робота над диверсифікацією експортних товарних груп. При цьому велику увагу міністерство приділяє і розширенню географії поставок продукції.

"Українська продукція успішно позиціонується і користується попитом на ринках країн Азії, ЄС, СНД, Африки. І країни цих регіонів мають суттєвий потенціал для нарощення споживання продовольства. І ми маємо цим скористатися", - наголосив міністр.

Присяжнюк також зазначив, що країни Східної Азії - Китай, Японія, Корея - перспективні щодо експорту за всіма видами зернових, продуктів овочівництва, соняшникової олії, цукру, свинини, яловичини, м'яса птиці.

"Країни Південно-Східної Азії та деякі країни Західної та Південної Азії також цікаві з точки зору поставок зернових, соняшникової олії, цукру та яловичини та м'яса птиці", - каже він.

"Ми плануємо розширити поставки пшениці, кукурудзи, цукру, соняшникової олії та яловичини до африканських країн, таких як Алжир, Єгипет, Нігерія, Туніс та Ефіопія. І звісно, традиційно важливими для нас залишаються ринки країн ЄС та СНД", - наголосив міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!