Пиво та тютюнові вироби не подорожчають

П'ятниця, 20 грудня 2013, 17:15

Ціни на пиво та тютюнові вироби підвищуватись не будуть.

Про це йдеться в прес-релізі Комітету податкової та митної політики.

У прес-релізі зазначається, що Верховна рада ухвалила доопрацьований законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставок окремих податків" (№3757). 

У документі пропонувалося підвищити ставки акцизного податку на спирт та інші алкогольні напої на 14%, подовжити дію звільнення від оподаткування на додану вартість необроблених шкур, операції з металобрухтом, макулатурою та деревиною на наступний рік.

Реклама:

Як зазначається, ставки акцизного податку на пиво та тютюнові вироби у кінцевій редакції законопроекту збільшені не були. 

"Крім цього з наступного року ставка з податку на прибуток підприємств у 2014 році буде знижена на один відсотковий пункт - до 18%, у 2015 - до 17%, і у 2016 - до 16%. А зниження ставки податку на додану вартість буде перенесено на 2015 рік. Раніше з такою рекомендацією виступили представники місії МВФ в Україні", - повідомляє прес-служба.

"Узгоджені ставки податків - це сьогодні компромісний варіант, з урахуванням складної ситуації з державними фінансами, і для бізнесу, і для влади", - сказав голова Комітету з питань податкової та митної політики Віталій Хомутиннік.     

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!