"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Московські угоди" передбачають будівництво газовозів для РФ на 4 мільярди - Бойко

П'ятниця, 20 грудня 2013, 17:02

На Миколаївських суднобудівних підприємствах вироблятимуть газовози для Російської Федерації в рамках підписаних у вівторок у Москві угод.

Про це заявив віце-прем'єр Юрій Бойко під час засідання круглого столу "Об'єднаємо Україну", передає "Інтерфакс-Україна".

"Російська Федерація розпочинає освоєння Арктичного узбережжя, і вони замовили у нас газовози, які випускатимуть на Миколаївських суднобудівних підприємствах", - повідомив Бойко.

"Таке замовлення буде у нас до 2020 року на суму приблизно 4 млрд доларів", - заявив він.

Реклама:

Розповідаючи про співпрацю між Україною і Росією в космічній сфері, Бойко зазначив, що попереду спільна робота над тяжкою ракетою, яка виноситиме на орбіту майже 90 тон вантажу, і наразі триває робота за програмою "Дніпро".

Раніше повідомлялося, що "Смарт-холдинг" бізнесмена Вадима Новинського розраховує отримати суднобудівні замовлення з Росії на 4 млрд доларів до 2020 року.

13 грудня гендиректор "Смарт-холдингу" Олексій Пертін під час зустрічі прем'єр-міністра Миколи Азарова з представниками промисловості України в Києві сказав: "Ми можемо отримати і розраховувати на значний обсяг замовлень. Це близько 4 млрд доларів до 2020 року".

За словами Пертіна, зокрема, "Смарт-холдинг" може отримати замовлення на будівництво траулерів і газовозів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: