"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бойко вважає російський кредит вигіднішим для України, ніж кредит МВФ

П'ятниця, 20 грудня 2013, 16:22

Віце-прем'єр України Юрій Бойко вважає, що кредит, наданий Україні Росією, вигідніший, ніж той, який пропонував МВФ.

Про це він сказав під час засідання круглого столу "Об'єднаємо Україну" у п'ятницю в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Умови кредиту досить комфортні. Там 5% річних. Він відрізняється від кредиту, що пропонував МВФ: там 4% річних, але є дуже важлива річ - умови, які нам пропонував Міжнародний валютний фонд, щоб виконати і отримати кредит - нам треба було підняти тарифи для населення і допустити глибоку девальвацію гривні", - сказав Бойко.

Віце-прем'єр також повідомив, що у пропозиціях російських партнерів таких жорстких умов до економіки, та до суспільства не було.

Реклама:

"Тому ми вважаємо, що цей кредит для нас вигідніший", - зазначив Бойко.

За його словами, існує ще одна кредитна програма, яка стосується відносин України з російськими партнерами - щодо будівництва транснаціональних транзитних коридорів.

Бойко зазначив, що ця програма вигідна як для України, так і для Росії, оскільки "ці коридори починаються в Росії, проходять через нас і йдуть в Європу".

Віце-прем'єр також наголосив, що стосовно цього питання тривають переговори "і найближчим часом ми будемо готові доповісти суспільству, як ми будемо отримати і на яких умовах цей кредит".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!