"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін схвалив угоду з ЄС про допомогу в 45 мільйонів євро

П'ятниця, 20 грудня 2013, 15:03

Кабінет Міністрів схвалив підписання з Європейським Союзом угоди про отримання безоплатної фінансової допомоги у розмірі 45 мільйонів на реалізацію Енергетичної стратегії України на період до 2030 року.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на дані уряду.

За даними Міністерства економічного розвитку, кошти буде спрямовано на реалізацію заходів щодо посилення фінансової стійкості енергосектора, а також зниження шкідливої дії енергетики на навколишнє середовище.

У повідомленні зазначено, що Україна як член Енергетичного співтовариства також здійснює не менш важливі кроки зі збільшення частки енергії, отримуваної з відновлюваних джерел.

Реклама:

У 2013 році встановлена потужність сонячних електростанцій, за даними уряду, зросла на 51,4% і сягнула 494 МВт. При цьому Україна за темпами розвитку вітроенергетики - друга у світі, сумарна потужність вітроелектростанцій на кінець 2013 року має сягнути 500 МВт.

ЄС у 2007 році вирішив надати Україні 87 млн євро допомоги на реалізацію енергостратегії, схваленої урядом у 2006 році. Наприкінці минулого року Україна отримала останній транш - 28 млн євро. Перерахування коштів підтвердило прогрес України в енергетичному секторі, а також часткове просування країни вперед у сфері управління державними фінансами.

Тоді ж ЄС ухвалив нову програму підтримки української енергетики у розмірі 45 млн євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: