"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Влада "роздерибанить" російські мільярди на неіснуючі проекти. Відео

П'ятниця, 20 грудня 2013, 12:39

Влада знайде неіснуючі проекти, щоб "роздерибанити" 15 мільярдів доларів, наданих Росією.

Про це заявив доктор економічних наук Володимир Лановий, відповідаючи на питання чи зможе влада в Україні використати кредит в 15 мільярдів доларів від РФ для модернізації економіки України.

"Я вас запевняю, вони знайдуть такі проекти, яких взагалі і в принципі не існує. Вони нічого не знають, ніяких проектів немає. Але вони вже сказали, що будуть будувати. І чим більша вартість того проекту, тим для влади краще. І вони знайдуть такі проекти, "роздерибанять" всі 15 мільярдів, і звернуться до Росії за новими кредитами", - зазначив економіст.

Реклама:

За словами Ланового, повертати ці гроші доведеться всім нам.

"Якщо не позбутися цієї влади, не перетворити цю економічну систему, цю фінансову модель, ми втратимо не тільки політичний суверенітет, ми втрачаємо можливості навіть не жити в цій країні, ми втрачаємо фінансування держави. І це на мою думку розглядається кремлівською стратегією як зникнення такої держави", - зазначив експерт.

За його словами, у Кремлі розглядають такий варіант, що Україна виявиться фінансово неспроможною, не буде суб'єктом міжнародних відносин.

"І варто її або закрити як країну і приєднати до нашого поважного сусіда на Півночі, або розділити на шматки  і задовольнити потреби Європи, Америки, Росії. І закінчити із цим проектом, який називається "потужна" Україна", - зазначив Лановий.

За словами економіста, наслідком підписання цієї угоди з РФ є відхід України від європейського курсу, саме для цього Росія виділила кошти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!