У Клименка кажуть, що утилізаційний збір не вплинув на імпорт авто

П'ятниця, 20 грудня 2013, 11:53

Введення в Україні утилізаційного збору на автотранспортні засоби з 1 вересня 2013 року не зробило істотного впливу на кількість ввезеного автотранспорту.

Про це зазначають у Міністерстві доходів і зборів, передає "Інтерфакс-Україна".

"Незважаючи на побоювання імпортерів, введення утилізаційного збору істотно не вплинуло на кількість ввезеного в Україну автотранспорту. За статистикою Міндоходів, у вересні-листопаді поточного року в країну імпортовано 48 тис автомобілів на загальну суму 662,2 тис доларів", - йдеться в прес-релізі міністерства.

За даними Міндоходів, якщо у вересні фіксувалося деяке зниження імпорту автомобілів через рекордного ввезення в серпні, то вже у жовтні та листопаді ці показники суттєво зросли.

Реклама:

Зокрема, в жовтні імпортовано майже 14 тис одининць автотранспорту на загальну суму 242,2 тис доларів, а в листопаді їх кількість досягла 27 тис загальною вартістю 284 тис доларів.

У міністерстві прогнозують, що при збереженні такої тенденції в грудні показники імпорту можуть не тільки зрівнятися з показниками грудня - 2012, але і перевищити їх.

У прес-релізі повідомляється, що в цілому за січень-листопад поточного року в Україну ввезено 289,3 тис легкових автомобілів і вантажівок на загальну суму більше 3,4 млн доларів, у тому числі 160 тис легкових авто на суму 2,7 млн ​​доларів, а нових вантажних - понад 11,1 тис майже на 208 тис доларів.

Водночас ввезено 3,4 тис і 114 тис уживаних легкових та вантажних автомобілів на суму 78,5 тис доларів і 448,3 тис доларів відповідно.

Як повідомлялося, закон "Про утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів", набув чинності 8 серпня, закон про внесення змін до Податкового кодексу про сплату екологічного податку - 1 вересня 2013 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: