Золото подешевшало до мінімуму з 2010 року

П'ятниця, 20 грудня 2013, 09:58

Котирування золота знизилися до мінімального рівня за останні три роки і закріпилися нижче позначки 1200 доларів за тройську унцію.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

Як повідомляється, згортання заходів кількісного пом'якшення ФРС і падіння попиту на ювелірні прикраси в Індії можуть посилити цю тенденцію.

На думку аналітиків Goldman Sachs, вартість жовтого металу буде знижуватися протягом усього наступного року і досягне рівня в 1050 доларів до початку 2015 року.

Реклама:

Проти золота грає кілька факторів: посилення монетарної політики ФРС призведе до зміцнення курсу долара, а пожвавлення американської економіки, що виявляється у поліпшенні ситуації на ринку зайнятості, підтримує фондовий ринок, переманюючи на нього кошти інвесторів.

З початку року золото подешевшало на 29%. Інвестори виходять з будь-яких активів, пов'язаних з цим дорогоцінним металом: котирування золотодобувних компаній цього року знизилися на 23 млрд доларів, а вартість біржових пайових фондів, орієнтованих на золото, зменшилася за цей же час на 73 млрд доларів.

Тільки за торговий день четверга кількість золота , що є в розпорядженні найбільший фонд SPDR, знизилося на 3,9 тонн до 808,72 тонн - найнижчого рівня за останні 4 роки.

Фінансові спекулянти очікують, що золото продовжить знижуватися: кількість "довгих" позицій на ринках ф'ючерсів і опціонів вдові менше, ніж "коротких".

За даними Комісії з торгівлі ф'ючерсами США, кількість "довгих" контрактів становить 33449 штук, а коротких - 74312.

Введення обмежень на імпорт золота з боку Індії знижує попит на фізичне золото.

Уряд країни вирішив підняти ввізне мито до 10%, що призвело до зниження попиту в III кв. на 32% порівняно з минулим роком до 148 тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!