S&P підтвердив рейтинг Києва В-, прогноз "негативний"

П'ятниця, 20 грудня 2013, 09:23

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг Києва на рівні В-.

Про це йдеться в повідомленні рейтингового агентства, пишуть "Українські новини".

Згідно з повідомленням, прогноз рейтингу - "негативний".

S&P відзначає, що Київ як і раніше схильний до високих ризиків рефінансування, в той час як його внутрішні джерела ліквідності надзвичайно обмежені.

Реклама:

Агентство, вважає, що недавнє звільнення голови міської державної адміністрації не поміняло базового рейтингового сценарію, який передбачає рефінансування в 2014 році, адже підтримка з боку центрального уряду є ключовим чинником, що обумовлює реалізацію плану рефінансування.

"Рейтинги Києва відображають нашу оцінку української системи міжбюджетних відносин як "волатильну і недофінансовану", що обмежує фінансову гнучкість міста, а також враховує слабкі бюджетні показники, низьку якість управління, дуже слабкі показники ліквідності, значне боргове навантаження, пов'язані з нею валютні ризики і великий обсяг умовних зобов'язань", - відзначає S&P.

Позитивними з точки зору рейтингу факторами є роль міста як адміністративного та економічного центру України і досить диверсифікована економіка з високим рівнем добробуту, який у декілька разів перевищує середній показник по країні.

Сильний негативний вплив на фінансову гнучкість міста як і раніше робить украй обмеженою можливість управління джерелами доходів і витратами, а також слабка, волатільна і недофінансована система суспільних фінансів.

S&P очікує, що в межах прогнозах - в 2013-2015 роках - податкові доходи зростуть незначно - в основному у зв'язку із зростанням інфляції, а трансферти з держбюджету будуть помірними.

Оцінка якості управління також враховує відносно невисокий рівень політичної стійкості і загальну волатильність політичної ситуації в місті.

У зв'язку з цим нещодавнє звільнення голови Київської міської державної адміністрації президентом країни не призвело до фундаментального перегляду оцінки S&P якості управління та планів дій адміністрації Києва.

Прогноз "негативний" по рейтингах Києва відображає аналогічний прогноз по суверенних рейтингах України.

S&P знизить рейтинги міста в разі пониження кредитних рейтингів України.

Позитивні рейтингові дії відносно Києва можуть бути обумовлені позитивними рейтинговими діями відносно України.

Відповідно до рейтингової шкали S&P, рейтинг рівня В свідчить про досить високу уразливості емітента за наявності несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов, однак у цей час є можливість виконання боргових зобов'язань у строк і в повному обсязі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: