Ахметов отримав ліцензію в Угорщині для поставок газу в Україну

Понеділок, 2 грудня 2013, 13:48

Компанія DTEK Magyarorszag Kft отримала ліцензію на торгівлю природним газом в Угорщині.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

За інформацією прес-служби, це дозволить ДТЕК підвищити ефективність імпортних операцій з газом для забезпечення потреб у паливі власних генеруючих потужностей і підприємств групи СКМ.

Компанія DTEK Magyarorszag Kft була створена в 2010 році і відповідає за трейдингові операції з електроенергією, а також іншими енергетичними продуктами на території Угорщини. ДТЕК планує розвивати газовий бізнес, і зацікавлений в прямому виході на енергетичні ринки Європи.

Реклама:

"Наша мета - підвищення ефективності бізнесу та конкурентоспроможності продукції та послуг. На сьогоднішній день ціна газу в Європі нижче, ніж у НАК "Нафтогаз України". ДТЕК інвестує в розробку українських родовищ і шукає інші можливості закупівлі дешевшого ресурсу для забезпечення власних потреб у паливі", - прокоментував директор з комерційної діяльності ДТЕК Андрій Фаворов.

За його словами, компанія DTEK Magyarorszag Kft отримала всі необхідні дозволи, встановлені угорським законодавством, і поставлятиме газ на адресу українських підприємств групи СКМ.

"Наявність ліцензії дозволить скоротити ланцюжок посередників і придбати експертизу роботи на газовому ринку Європи", - прокоментував Фаворов.

ДТЕК є одним з найбільших українських постачальників енергоресурсів. Вугільну продукцію компанії споживають електростанції і промислові підприємства в Європі, Азії, Північній і Південній Америці, Африці. Поставки електроенергії здійснюються в Угорщину, Словаччину, Румунію, Польщу, Молдову, Білорусь.

ДТЕК - найбільша енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: