У Азарова схвалили виробництво літаків Ан в Казахстані

Понеділок, 2 грудня 2013, 11:10

Кабмін схвалив проект договору про створення спільного виробництва літаків компанії "Антонов" в Казахстані.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Минулого тижня Кабінет міністрів затвердив проект договору з урядом Казахстану про кооперацію по організації виробництва і серійного випуску літаків Ан -140- 100 і Ан- 158, йдеться в інформаційно-аналітичному бюлетені Кабміну.

Найближчим часом Україна очікує затвердження і підписання документа Казахстаном, пише видання.

Реклама:

Україна і Казахстан повинні почати роботу з підготовки до запуску спільного серійного виробництва цих літаків в 2014 році, розповів генеральний конструктор ДП "Антонов " Дмитро Ківа.

"Казахстан погодився купувати їх за умови створення локального виробництва, також є зацікавленість у закупівлях літаків приватними компаніями. Ми оцінюємо потребу ринку не менш ніж у 100 літаків", - говорить Ківа.

Кооперація України і Казахстану передбачає також створення потужностей для післяпродажного і технічного обслуговування, ремонту літаків "Антонова".

За даними ділового порталу kapital.kz, на даний момент сторони мають ліцензійний договір про поставку комплектуючих, запасних деталей, також договір дає Казахстану право ексклюзивно продавати літаки в країни Середньої Азії та Китаю, які випускаються на його території.

Казахстан використовує досить велика кількість застарілих літаків Ан -24 і Ан- 26, і кооперація з Україною повинна допомогти з питанням поновлення парку, говорить глава наглядової ради  Мотор Січ" Анатолій Малиш.

Співпраця з казахами має бути успішною, оскільки країна - одна з небагатьох в СНД, яка має гроші від видобутку нафти і газу і може спрямувати їх на такі масштабні проекти, вважає директор консалтингової компанії FAS Олександр Ланецький.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: