"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Засновник "ВКонтакте" звинуватив чиновників України у хабарництві. Скриншот

Понеділок, 2 грудня 2013, 10:47

Засновник соцмережі "ВКонтакте" Павло Дуров заявляє, що українські чиновники вимагали 100 тисяч доларів за повернення обладнання мережі, вилученого в Києві влітку цього року.

"До речі, устаткування ВКонтакте в Києві, яке було вилучене державними органами України влітку цього року, так і не було повернуте", - написав він на своєї сторінці ВКонтакте.

"Офіційно чиновники України декілька разів змінювали причину, з якої вони вилучили наші сервери. Неофіційно для повернення нам нашого ж устаткування українські чиновники вимагали хабар у розмірі 100 тисяч доларів", - заявив Дуров.

За його твердженням, "у результаті населення України втратило швидкий доступ до ВКонтакте, а українська економіка – мільйони доларів потенційних інвестицій". 

"Сподіваюся, що поточні цивільні виступи в Києві призведуть до позитивних змін. Очевидно, що цей чудовий народ заслуговує більш високого інтелектуального й морального рівня своїх правителів", - написав Дуров.

 

Як відомо, 27 червня цього року сервери ВКонтакте були вилучені в Києві правоохоронними органами України. Після їх вивчення була порушена кримінальна справа у зв'язку з виявленням дитячої порнографії.

Реклама:

Крім того, наприкінці липня Держслужба України з питань захисту персональних даних зажадала від ВКонтакте поліпшити охорону конфіденційної інформації або сплатити штраф 8,5 тисяч гривень.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: