14 країн ЄС поскаржилися на безпеку Google

Понеділок, 2 грудня 2013, 09:48

Компанія Google знову зіткнулася з скаргами щодо її політики безпеки в 14 країнах ЄС.

Про це пише CyberSecurity.ru.

Як повідомляється, Європа незадоволена тим, як американський інтернет-гігант використовує фото і коментарі користувачів, аналізуючи їх і на підставі цього розміщує рекламу.

З 11 листопада каліфорнійська компанія змінила умови використання сервісу через впровадження нової служби Shared Endorsements, яка може аналізувати не тільки контент на основній сторінці, а й проводити більш глибокий контентний аналіз, у тому числі з урахуванням фотграфій, коментарів та інших зразків контенту, розміщеного користувачами.

Реклама:

Тим часом, такий підхід вступає в протиріччя з європейським законом про захист персональних даних.

Згідно з текстом колективного позову, поданого проти Google в Брюсселі, зміни "чітко" порушують норми законодавства та "вимагають до себе уваги з боку регулятора".

Скарги були подані як в Європейську комісію, так і регуляторам Норвегії, Швеції, Чеської Республіки, Данії, Франції, Іспанії, Італії, Словенії, Австрії, Бельгії, Німеччини, Литви, Нідерландів та Польщі.

Як наголошується в документі , однією з проблем у новій системі , є бажання Google занадто активно влазити в користувача дані в соцмережі Google+ і " знайомитися " з конфіденційними даними , щоб вже на зовсім іншому сервісі Google , наприклад на YouTube , показати користувачеві " релевантну " рекламу , яка буде відштовхуватися від , наприклад , сексуальних уподобань користувача , про які він побіжно згадав в закритій частині своєї сторінки в соцеті .

Такий підхід до поводження з інформацією порушує норми європейських законів про безпеку інформації. Гірше того, автори позову кажуть, що Google використовує цю інформацію не для аналізу з метою покращення сервісу, а з метою отримання комерційної вигоди на ресурсах, які не пов'язані з Google+.

До того ж, автори позову відзначають, що Google досі так і не прояснила позицію з зберіганням даних в часі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: