Сім'я міністра МВС заробляє не менше 40 мільйонів гривень на рік - ЗМІ

Четвер, 19 грудня 2013, 19:51

Сім'я міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка володіє мармуровим кар'єром, фінансовою компанією та нерухомістю вартістю понад 3,5 мільйона гривень.

Про це йдеться в сюжеті програми "Наші гроші" на телеканалі ZIK.

За інформацією журналістів, Міністр внутрішніх справ володіє мармуровим кар'єром "Трибушани", який знаходиться в селі Ділове на Закарпатті. Його мармуром викладена кримська резиденція Віктора Януковича, стадіон "Донбасс Арена" та Одеський оперний театр.

Програма "Наші гроші" з'ясувала, що 2006 року дружина міністра – Людмила Захарченко - була власницею компанії "Гірничо-рудні технології", яка і заснувала ПАТ "Мармуровий кар'єр "Трибушани".

Реклама:

В сюжеті зазначається, що Захарченко зареєстрував на себе товарний знак "Трибушани", хоча в переліку засновників кар'єрного бізнесу міністр не значиться.

За адресою, яка вказана у патентних документах на марку "Трибушани" – місто Донецьк, вулиця Торецька, 46 – знаходиться нерухомість вартістю понад 1 млн доларів.  Будинок зараз виставлений на продаж.  

Зять Захарченка – Ілля Нехаєв – засновник донецької фірми "Центр управління бізнесом". Його партнером у цій ТОВ є пенсіонер Анатолій Нозік. Окрім цього, у Нозіка є фірма "АМІ", яка зареєстрована за тією ж адресою, що і "ЦУБ".

За інформацією журналістів телеканалу, "АМІ" за останні 2 роки отримала 139 млн грн з державного бюджету. Платили переважно МВС і Податкова, яку Захарченко очолював до отримання посади міністра МВС.  

Востаннє з "АМІ" Міністерство внутрішніх справ уклало угоду 29 листопада цього року на послуги з впровадження системи електронного документообігу в апараті МВС України. Вартість угоди становила 14, 79 мільйонів гривень. 

Крім цього, в сюжеті зазначається, що донька міністра – Вікторія Нехаєва – володіла фінансовою компанією, яка тримала пакети цінних паперів близько 30 промислових підприємств в Донецькій і Луганські області.

За адресою відповідної фірми в Печерському районі в Києві журналісти знайшли квартиру Віталія Захарченка. За даними ріелторів, міністр придбав квартиру рік тому приблизно за 2,5 мільйона гривень. 

За підрахунками журналістів, сім'я Захарченків заробляє 40 млн гривень на рік. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: