"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ФДМУ хоче в 2014 році отримати від приватизації 19 мільярдів

Четвер, 19 грудня 2013, 18:05

Фонд державного майна України розраховує в 2014 році отримати від приватизації 19 мільярдів гривень.

Про це повідомив сьогодні голова ФДМУ Олександр Рябченко, передає УНІАН.

За його словами, план надходжень від приватизації наступного року ФДМУ розраховує виконати за рахунок продажу підприємств, що знаходиться в управлінні профільних міністерств.

Як зазначив Рябченко, Фонд держмайна склав орієнтовний список підприємств, оціночна вартість яких, відповідно до попередньої оцінки ФДМУ, становить 19 млрд гривень.

Реклама:

За його словами, уряд підтримав пропозиції Фонду держмайна з передачі йому для приватизації ряду підприємств і зобов'язало профільні міністерства здійснити передачу підприємств які знаходяться в їх управлінні.

Відповідно до розробленого плану, Міністерство промислової політики має передати ФДМУ для продажу підприємства на загальну суму 7-8 млрд гривень, Міненергетики - на 8 млрд гривень, Мінагропрод - на 2 млрд гривень, Міністерство інфраструктури - на 2 млрд гривень.

При цьому Рябченко зазначив, що міністерства не отримали точного списку підприємств, які повинні бути виставлені на продаж, і повинні за власним розсудом надати активи, які дозволять виконати передбачені для них завдання.

Як повідомлялося, за оперативними даними, станом на 1 листопада 2013 надходження від приватизації в Україні становили 982,7 млн гривень, або 9% від встановленого на цей рік плану.

Основні кошти від приватизації в розмірі 718,9 млн гривень надійшли до держбюджету від продажу 60,7% акцій "Донбасенерго", ще частина коштів надійшла від реалізації низки вугільних активів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!