"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На виплати вкладникам Ощадбанку СРСР у бюджеті передбачено 6 мільярдів

Четвер, 19 грудня 2013, 16:52

У проекті державного бюджету на 2014 рік передбачено 6 мільярдів гривень на повернення заощаджень вкладників Ощадбанку СРСР.

Про це в інтерв'ю представникам українських ЗМІ повідомив президент Віктор Янукович, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я знаю цей бюджет, я його вчора дивився до пізньої ночі, і там стояло питання з приводу повернення заощаджень. Я взяв ручку і викреслив цей знак питання, тобто, залишили в бюджеті 6 млрд гривень на повернення заощаджень", - сказав президент.

Як повідомлялося, держава гарантувала компенсацію українцям знецінених грошових заощаджень в сумі, яка на момент прийняття в 1996 році відповідного закону оцінювалася в 131,96 млрдгривень.

Реклама:

Уряд Юлії Тимошенко в 2008 році вирішив виплатити вкладникам Ощадбанку СРСР до 1 тисячі гривень на вкладника. Компенсації на загальну суму 5,8 млрд гривень отримало близько 6,4 млн осіб.

Президент Янукович доручив уряду забезпечити виплати в червні-грудні 2012 року на тих же умовах усім іншим вкладникам, дані про яких були внесені до спеціального реєстру до 1 січня 2012 року. Всього на ці цілі було виділено 6 млрд гривень.

За даними Ощадбанку, який виступає агентом уряду з виплати компенсацій, в 2012 році його установи провели компенсаційні виплати 5,3 млн вкладників і спадкоємців вкладників на загальну суму понад 4,5 млрд гривень.

У цілому за всі роки розрахунків компенсаційні виплати проведені на суму 15,2 млрд гривень. Загальна кількість українських вкладників, що постраждали в результаті розміщення коштів в Ощадбанку СРСР оцінюється на рівні 12 млн осіб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: