"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович: Україна може приєднатися до деяких договорів Митного союзу

Четвер, 19 грудня 2013, 15:37

Уряд розглядає можливість приєднання України до деяких домовленостей, що діють між країнами Митного союзу.

Про це заявив президент Віктор Янукович під час інтерв'ю українським медіа 19 грудня.

В 2003 році Україна приняла рішення про входження в єдиний економічний простір, нагадав президент.

2Але в цьому статусі Україна залишилась, і далі ця трійка країн пройшла великий шлях узгоджень спільної співпраці в економічних і торгово-економічних питаннях, а Україна не приєдналась до жодного з документів, що, безумовно, створює сьогодні проблеми як для країн Митного союзу так і для України", - сказав він.

Реклама:

"Сьогодні уряд України, коли отримав ці документи, він розглядає ці положення і після того, як будуть зроблені висновки, будуть прийматись прозорі рішення щодо того, до яких положень ми будемо приєднуватися, на якиї умовах і так далі", - підкресил Янукович.

Президент зазначив, що робота з комісією Митного союзу і з комісією Євразійського союзу не припинялась, але раніше не було визначено формат спіпраці між країнами, зазначив президент.

"Цей формат співпраці був визначений спеціальним протоколом який був підписаний у Мінську прем'єр-міністром України і прем'єр-міністрами країн Митного союзу", - нагадав він, додавши, що цей протокол надає Україні статус спостерігача у Митному союзі.

"Україна є стратегічним партером Митного союзу", - зазначив президент. Переговори в цьому випадку, за його словам, слід вести з кожною державою, що ускладнює процес.

Президент підкреслив, що "в Астані в серпні місяці цього року ми подали письмову заявку, що ми пропонуємо розглянути участь України в Євразійському союзі в статусі спостерігача".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: