Азаров зобов'язав НКРЕ заморозити зростання тарифів енергокомпаній

Четвер, 19 грудня 2013, 15:03

Кабінет міністрів зобов'язав Національну комісію, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики, недопустити зростання цін і тарифів природних монополій в 2013 і 2014 роках.

Це закріплено в протоколі №60 урядового засідання від 23 листопада.

Як наголошується, відповідний витяг з протоколу був зачитаний на засіданні НКРЕ 19 грудня у Києві.

Національна комісія на засіданні в Києві 19 грудня вирішила відкласти на невизначений термін переклад обленерго на систему стимулюючого регулювання через стримування тарифів.

Реклама:

Причиною цього стало протокольне рішення Кабміну від 23 листопада, що зобов'язує НКРЕ "заморозити" зростання тарифів і цін природних монополій на наступний рік, а також меморандум між Кабміном і гірничо-металургійними підприємствами від 14 червня 2013 року, що передбачає утримування тарифів на електроенергію.

"Можливості для установки регуляторної норми доходу на стару регуляторну базу активів на рівні понад нуля відсотків (яка повинна бути при стимулюючому регулюванні) немає", - резюмували в НКРЕ.

Як повідомлялося, Верховна рада в 2012 році прийняла закон №4998-VI про впровадження стимулюючої системи тарифоутворення у сфері розподілу газу та електроенергії, житлово-комунальної галузі.

Документом передбачено, що тарифи для природних монополій будуть визначатися з урахуванням довгострокових параметрів - регуляторної бази активів, регуляторної норми доходу, якості товару, витрат за міжнародною системою фінансової звітності, інших параметрів.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: