Білорусія скоротить імпорт електроенергії з РФ і України

Четвер, 19 грудня 2013, 14:22

Білорусія в 2014 році планує скоротити імпорт електроенергії з Росії та з України приблизно на 30%.

Про це повідомив заступник міністра енергетики республіки Віктор Каранкевіч на прес-конференції в Мінську в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"На 30% в 2014 році ми знизимо імпорт в порівнянні з 2013 роком", - сказав Каранкевіч.

Зі свого боку, перший заступник гендиректора державного ВО "Біленерго" Олександр Сивак пояснив, що в даний час Білорусії ще не підписала імпортні контракти зі своїми основними партнерами з Росії та України.

Реклама:

"Немає ще конкретних домовленостей, йдуть переговори", - сказав він.

За словами Каранкевіча, в 2013 році частка імпортної електроенергії в загальному обсязі енергоспоживання республіки становитиме близько 20%.

"Мета стоїть - постійно, починаючи з 2014 року, скорочувати обсяги імпорту. Але з метою диверсифікації імпортні контракти залишатимуться щорічно", - додав заступник міністра.

Він уточнив, що імпортувати електроенергію необхідно для забезпечення безпечного проходження зимового максимуму навантажень і ремонтних робіт, а також з метою забезпечення технічних перетоків електроенергії.

Водночас Каранкевіч підкреслив, що при укладанні імпортних контрактів білоруська сторона буде керуватися економічною доцільністю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: