Цукерберг і Facebook відповідатимуть за IPO в суді

Четвер, 19 грудня 2013, 13:54

Компанії Facebook і її гендиректору Марку Цукербергу і банкам-організаторам первинного публічного розміщення її акцій доведеться відповісти за позовом із звинуваченнями у наданні неправдивої інформації інвесторам перед IPO.

Про це йдеться в постанові суду США, пише "Прайм" .

Як повідомляв Digit.ru, в травні 2012 року Facebook провела IPO за ціною 38 доларів за акцію, в рамках якого залучила більше 16 мільярдів доларів і отримала оцінку капіталізації в 104 мільярди доларів.

Однак у перші ж дні після IPO акції Facebook впали нижче ціни розміщення і не піднімалися до цього рівня більше року. Аналітики припускають, що головною причиною зниження стала переоцінка акцій на IPO, можливо, через те, що лише деякі великі інвестори володіли повною інформацією про фінансові прогнози соцмережі.

Реклама:

На думку судді, інвестори, які раніше подали скаргу на Facebook і організаторів IPO, мають право продовжити позовну процедуру. Інвестори звинувачували Facebook в тому, що соцмережа перед IPO не повідомила широкій громадськості про можливе зниження виручки через розробки нових продуктів та розширення мобільного напрямку.

"В описі ризиків компанія ввела інвесторів в оману, назвавши подібне зниження виручки лише потенційно можливим, тоді як в реальності воно вже відбувалося. Позивачі змогли довести, що інтерпретації документа могли ввести інвесторів в оману щодо майбутнього компанії та її поточних доходів", - зазначив Суїт. Facebook раніше вважала позов безпідставним.

У число позивачів входять пенсійні фонди Арканзасу, Каліфорнії і Північної Кароліни. Вони вимагають відшкодування збитку від того, що їм довелося тримати або продавати акції, коли вони падали до позначки 17,55 долара.

Серед відповідачів, крім Цукерберга, вказані операційний директор Шеріл Сандберг, банки Morgan Stanley, Goldman Sachs Group і JPMorgan.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!