Янукович "скидає" відповідальність за непідписання Угоди з ЄС на товаровиробників

Четвер, 19 грудня 2013, 12:40

Президент Віктор Янукович каже, що не підписав Угоду про Асоціацію з ЄС та створення зони вільної торгівлі через необізнаність товаровиробників та громадськості.

Про це він заявив під час інтерв'ю журналістам.

"Безумовно, треба дати відповідь, чому ми сьогодні загальмували процес підписання Угоди про Асоціацію з ЄС і створення ЗВТ. Ми зробили цю паузу для того, щоб знайти відповідь, і це для нас дуже принципово, на яких умовах ми підписуємо Угоду про ЗВТ", - зазначив голова держави.

"І зараз цю відповідь повинен дати уряд, який сьогодні співпрацює з об'єднаннями товаровиробників, з експертами і вченими. Я просив, щоб вони цю роботу організували прозоро за участі виробників, громадськості і ЗМІ. Щоб ми всі були "співучасниками" цієї дискусії і мали можливість побачити як переваги, так і недоліки цієї Угоди. Це та робота, яка не була зроблена своєчасно", - наголосив Янукович.

Реклама:

Як він зазначив, уряд дасть відповідь на питання, чому громадськість і товаровиробники, яких торкнеться Угода про Асоціацію, не знали про її умови. "Люди не були обізнані. Для нас це питання принципове, тому що це питання нашого майбутнього", -  заявив президент.

Янукович додав, що коли в Угоді будуть враховані національні інтереси, тоді буде прийняте позитивне рішення щодо підписання Угоди з ЄС. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: