"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Китай обіцяє побудувати найбільшу в світі мережу 4G

Середа, 18 грудня 2013, 18:29

До кінця 2014 року в Китаї буде створена найбільша в світі бездротова мережа четвертого покоління.

Про це заявив голова правління корпорації China Mobile Сі Гохуа, передає "Cybersecurity".

За його словами, загальна кількість міст, де буде введений TD-LTE - один з основних стандартів мережі 4G, перевищить 340. Число базових станцій - 500 тисяч.

Гохуа повідомив, що до кінця поточного року в Пекіні, Шанхаї, Гуанчжоу, Шеньчжені і ще 16 містах буде запущена комерційна мережа 4G, а до середини 2014 року покриття мережею буде забезпечено у 100 містах.

Реклама:

За інформацією видання, TD-LTE - основний в Китаї стандарт технології 4G. В даний час в 18 країнах і регіонах світу створені 23 мережі TD-LTE. Запуск ще 40 таких мереж запланований у недалекому майбутньому. Загальна кількість абонентів TD-LTE переступила рубіж в п'ять млн.

У China Mobile також повідомили, що понад 80 операторів мобільного зв'язку та 63 виробника з різних куточків світу встановили партнерські відносини і спільно освоюють ринок мобільного зв'язку 4G за стандартом TD-LTE.

Як наголошується, судячи з усього TD-LTE здатний конкурувати зі стандартом LTE FDD. За оцінкою фахівців China Mobile, в майбутньому році на китайському ринку буде реалізовано більше 100 млн мобільних телефонів TD-LTE.

У першій половині 2014 року в продажу з'являться перші такі телефони, ціни на які будуть коливатися в районі 164 доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!