Україна може знизити мита на імпортні авто

Середа, 18 грудня 2013, 12:35

На початку наступного року Україна лібералізує захисні спецмита на імпортні автомобілі.

Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов за підсумками торгового діалогу з Євразійською економічною комісією - наднаціональним органом Митного союзу, переадет "УНІАН" .

"Зараз в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі відпрацьовується питання про етапи і розмірах лібералізації поставок автомобілів... Зараз ведемо розмову про те, що відбуватиметься лібералізація в питанні спецмита на автомобілі", - сказав Прасолов.

При цьому на уточнююче питання про те, коли будуть змінені спецмита, він відповів, що це має відбутися на початку року.

Реклама:

За словами Прасолова, є три варіанти зниження захисних мит і вони будуть обговорюватися з українськими виробниками.

У свою чергу, міністр торгівлі ЄЕК Андрій Слепнєв повідомив, що в ході переговорів обговорювалося питання скасування захисних заходів з боку Митного союзу і України.

За його словами, МС стурбований захисними заходами України по автомобілях і вугіллю, а українська сторона стурбована обмеженнями поставок в МС труб і карамелі.

"Ми домовилися про заходи, для того щоб забезпечити загальний рівень захисних заходів, стимулювати торговий оборот, послати сигнал бізнесу щодо того, що ми і далі будемо дотримуватися принципу єдиного ринку, який зафіксовано в зоні вільної торгівлі СНД", - сказав Слепнєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: