Shell почне буріння першої свердловини в першому півріччі 2014 року

Середа, 18 грудня 2013, 09:30

Компанія Shell почне буріння першої розвідувальної свердловини на Юзівській площі в першому півріччі 2014 року.

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков, передає "Інтерфакс-Україна".

"У першому півріччі має бути закладена перша свердловина, буде розпочато буріння", - сказав Проскуряков на брифінгу в Харкові.

За його словами, зараз фахівці компанії підбирають оптимальне місце закладення свердловини.

Реклама:

Разом з тим міністр підкреслив, що роботи почнуться тільки після того, як буде проведена повна екологічна експертиза.

"Ми провели експертизу поки тільки угоди про розділ продукції. Проект ще не заходив на екологічну експертизу. Але можу сказати одне: він пройде її повністю - і суспільну, і державну, при необхідності і міжнародний екологічний аудит. Тільки коли ми зрозуміємо, що екологічні ризики зведені до мінімуму, компанія отримає дозвіл на проведення робіт, причому відразу кажу: тільки геолого-розвідувальних", - сказав Проскуряков.

Як повідомлялося, в 2012 році переможцем конкурсу на розробку Юзівської площі (7,886 тис кв км, розташована на території Харківської та Донецької областей) стала англо-голландська компанія Shell.

Нагадаємо, 17 січня 2013 Харківська облрада більшістю голосів прийняв рішення про погодження проекту Угоди про розділ продукції між Україною та компаніями Shell, "Надра Юзівська" при розробці Юзівської площі.

Як відомо, 24 січня 2013 Україна підписала угоду про розподіл продукції (УРП) на 50 років з компанією Shell, яка інвестуватиме і добувати газ на Юзівської площі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: