Якому банку сьогодні можна довіряти? ®

Середа, 18 грудня 2013, 11:05
Голова Правління АТ "ІМЕКСБАНК" Юрій ГРАМАТИК

"Якщо мої клієнти починають нервуватися з причин ніби-то насування чергової кризи, я задаю їм зустрічне питання: "Ви готові втрачати прибуток?", - каже Голова Правління АТ "ІМЕКСБАНК" Юрій ГРАМАТИК. – Адже за дострокового розірвання депозитної угоди із суми вкладу утримується процентна різниця".

"Про наявність дійсно серйозних проблем у фінансовому секторі країни свідчить у першу чергу курс національної валюти, –  підкреслює банкір. – Сьогодні ж курс долара, практично не коливаючись, фіксується на рівні 8,2 гривень. Якщо ж казати про депозити, то ні процентна політика найбільших банків країни, ні умови їх депозитних програм ніяким різким змінам не піддавалися".

"Перше, що потрібно зробити перед тим, як розміщати депозит, - дізнатися, чи видає банк кредити, - радить експерт. – Фінустанова, яка не кредитує, зазвичай має проблеми з ліквідністю ресурсів. В свою чергу, ІМЕКСБАНК є одним з лідерів кредитування: нещодавно ми отримали нагороду від видання "Банкиръ" за підсумками щорічного конкурсу "Банк року" - власне як "Кращий банк з кредитування населення".

Про надійність банка також свідчить його розвинута філіальна мережа: "Сьогодні ІМЕКСБАНК належить до першої десятки вітчизняних банків з найбільшою мережею – майже півтисячі відділень на території України".

Реклама:

"Надійний банк завжди дотримується правила "трьох китів" - безпека, прибутковість, довіра, - підкреслює Юрій Граматик. – ІМЕКСБАНК має майже 20-річний досвід роботи на фінансовому ринку. Нам довіряють клієнти, партнери та акціонери (про що свідчить їх цьогорічне рішення про збільшення уставного капіталу та вкладення дивідендів у подальший розвиток банку). В 2012 році незалежна уповноважена агенція IBI-Rating підвищила кредитный рейтинг Банка до рівня "uaBBB+", прогноз "позитивный", з рівня "uaBBB", прогноз "стабільний". 20 вересня 2013 року рейтинг uaBBB+, прогноз "позитивный" было підтверджено".

"ІМЕКСБАНК також співпрацює з Фондом гарантування вкладів фізичних осіб. Банком вже сплачено суми відшкодувань 20 тис. 732 клієнтам – вкладникам 24 ліквідованих банків – на 1 млрд. 60 млн. 267 тис. 342 грн. Максимальна сума відшкодування для клієнта – 200 тисяч гривен", - повідомляє експерт.

Обсяг депозитного портфеля ІМЕКСБАНКА станом на 1 жовтня сягав майже 4,4 млрд. грн. Річний приріст даного показника на 61,4% дозволив банку стати одним з лідерів за ростом у цьому напрямку.

"Висока ставка – ще не гарантія отримання реального доходу, - попереджає експерт. – Не менш важлива прозорість та стабільність умов депозиту. Процентна ставка нашої нової програми "Новорічні бажання" – 22% – не залежить від терміну розміщення коштів, а мінімальна сума депозиту складає усього 1000 гривен! Дія програми "Новорічні бажання"  закінчується 31 грудня".

"Ще одна нова пропозиція – це міжнародна карта Visa Capital Drive New, - каже Юрій Граматик. – Вона забезпечить прибуток на будь-який залишок (12,99% в гривні, 6% в доларах, 1,5% в євро), а також надійне зберігання коштів та цілодобовий доступ до них по всьому світу".

На правах реклами

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!