"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія до кінця тижня може купити євробонди України на 3 мільярди

Вівторок, 17 грудня 2013, 20:52

Росія може до кінця поточного тижня придбати дворічні єврооблігації України на 3 мільярди доларів.

Про це повідомив міністр фінансів РФ Антон Силуанов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Оскільки у нас партнерські відносини, було прийнято рішення про надання ресурсів у сумі 15 млрд доларів протягом цього та наступного років. Цього року передбачається надати ресурси в обсязі 3 млрд доларів", - сказав міністр.

Він повідомив, що надання коштів відбуватиметься шляхом "розміщення коштів ФНБ в єврооблігації українського уряду, розміщені з англійського права на Ірландській біржі, купон складе 5% річних".

Реклама:

Силуанов зазначив, що РФ в 2014 році може використовувати на викуп євробондів України не лише кошти ФНБ, а й інші ресурси.

"Кошти, що залишилися будуть інвестуватися в 2014 році по мірі виникнення необхідності. На Фонд національного добробуту припаде частина коштів, що залишилися, а інші ресурси ми будемо дивитися, виходячи з варіативності і наших можливостей в наступному році", - сказав міністр.

Він також повідомив, що уряд РФ отримає право приймати індивідуальні рішення з інвестування коштів ФНБ в цінні папери.

"Міністерство фінансів підготувало проект постанови і проект розпорядження. Проект постанови про надання права уряду інвестувати кошти ФНБ в папери за окремими рішеннями уряду", - сказав Силуанов.

Також він зазначив, що проект такого рішення по Україні вже підготовлений і направлений в уряд разом з проектом постанови.

"Ми сподіваємося, що в найближчі дні уряд розгляне ці проекти документів і в найближчі дні ми зможемо завершити цю угоду", - заявив міністр.

Як наголошується, після оголошення президента Росії Володимира Путіна про плани придбати українські єврооблігації на 15 млрд доларів, котирування паперів на ринку різко зросли. Проте їх прибутковість все одно майже вдвічі вище, ніж оголошена головою Мінфіну Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: