Путін розповів, про що говоритиме із Януковичем

Вівторок, 17 грудня 2013, 14:18

Президент Володимир Путін має намір обговорити чутливі російсько-українські питання в ході міждержавних консультацій з президентом України Віктором Януковичем.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

"Це наша планова зустріч, пов'язана з міжурядовими консультаціями. І дуже розраховую на те, що ми зможемо просунутися по вирішенню найбільш чутливих для нас питань", - зазначив Путін на зустрічі з Януковичем.

За словами Путіна, Україна є стратегічним партнером Росії.

Реклама:

"На жаль, - ми з вами говорили про це на нещодавній зустрічі в Сочі, - ми спостерігаємо за два останні роки певне зниження товарообігу . Торік на 11%, цього року - ще на 14,5%. Звичайно, настав час вжити енергійні дії для того, щоб не тільки повернутися на рівень колишніх років, а й створити умови для руху вперед" , - підкреслив Путін.

За останній час уряди двох країн "добре попрацювали на чутливих напрямках. Це енергетика, машинобудування, космос , авіація, суднобудування".

"Вам, я знаю, теж доповідали про результати роботи. У нас сьогодні є всі шанси створити, зміцнити нашу договірно-правову базу. Створити всі необхідні умови для того, щоб торговельно-економічні зв'язки між Росією і Україною просунулися вперед" , - заявив Путін.

Росія повинна створювати у себе сприятливі умови для життя і роботи українських громадян.

За словами Путіна, в Росії за офіційними даними працюють близько 1,5 млн громадян України, а за іншими оцінками - до 5 млн.

"Це велика кількість людей, яким потрібно створювати сприятливі умови для того, щоб вони могли тут вільно жити, працювати, пересуватися через кордон і допомагати своїм сім'ям", - пояснив президент Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: