Росія бачить в ЄС багато охочих обговорити долю України втрьох - Лавров

Понеділок, 16 грудня 2013, 19:31

Серед держав-членів ЄС багато прибічників тристороннього формату вирішення питань, пов'язаних з Україною, заявив керівник МЗС Россії Сергій Лавров.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Те, що сьогодні прозвучало, підтверджує наявність в ЄС великої кількості країн, які вважають, що, наприклад, ситуацію з Україною необхідно обговорювати в тристоронньому форматі", - заявив Лавров журналістам у Брюсселі за підсумками зустрічі з головами МЗС ЄС.

Лавров підкреслив, що ЄС та Росія є найбільшими торговельними партнерами України.

Реклама:

"Буде логічно, перш ніж іноді досить нав'язливо пропонувати якісь схеми подальшої співпраці Україні, в цьому разі з ЄС, сісти й подивитися, які наслідки ті чи інші теми матимуть для всіх учасників цього процесу", - вважає він.

"Ось така тристороння взаємодія буде лише виправдана", - додав міністр.

Лавров переконаний, що "всупереч тому, що ми чули від деяких функціонерів Єврокомісії, сьогодні мені здалося, що країни-члени з розумінням ставляться до необхідності такої чесної розмови, а не до спроб за чиєюсь спиною ці питання вирішувати".

Як відомо, обговорення підписання угоди з ЄС за участю Росії активно лобіює офіційний Київ.

Однак в ЄС цю ідею сприймають скептично. Єврокомісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле 10 грудня заявив, що ЄС готовий до діалогу з Росією, але тристоронніх переговорів бути не може.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!