S&P присвоїло банку Коломойського рейтинг "В-"

Понеділок, 16 грудня 2013, 19:05

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's присвоїло "ПриватБанку" довгостроковий кредитний рейтинг "B-", при цьому власна кредитоспроможність банку оцінюється на рівні "B+", що на 2 значення вище суверенного рейтингу.

Про це повідомила прес-служба банку, передає УНІАН.

За інформацією банку, також S&P присвоїв банку короткостроковий рейтинг "С" за міжнародною шкалою.

Повідомляється, що експерти S&P відзначили більш високі темпи зростання, кращу якість активів, більш високу прибутковість і рівень стійкості в період криз, а також більш низький рівень кредитних концентрацій "ПриватБанку" в порівнянні з середніми значеннями по банківській системі і порівнянним банкам в Україні.

Реклама:

S&P висловило впевненість у можливостях банку зберегти лідируюче положення в українській банківській системі завдяки модернізації технологічних процесів та впровадженню інноваційних продуктів.

У той же час, рівень довгострокового кредитного рейтингу банку "В-" за методологією S&P стримується рівнем суверенного кредитного рейтингу України за зобов'язаннями в іноземній валюті.

Негативний прогноз рейтингів також відображає прогноз по суверенних рейтингах України і може бути переглянутий на стабільний за умови ослаблення тиску, пов'язаного з потребами уряду України в зовнішньому фінансуванні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!