"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ахметов поставив більше мільйона тонн труб для газопроводу "Середня Азія - Китай"

Понеділок, 16 грудня 2013, 18:15

ПАТ "Харцизький трубний завод" яке входить до групи "Метінвест", виготовило понад 1 мільйон тонн труб великого діаметру для будівництва магістрального газопроводу "Середня Азія - Китай".

Про це повідомляється в прес-релізі групи "Метінвест", в яку входить завод, передає "Інтерфакс-Україна".

Як наголошується в прес-релізі, ХТЗ є постачальником труб для всіх учасників транснаціонального проекту з будівництва газопроводу "Середня Азія - Китай".

Понад 1 млн тонн труб відвантажено для ділянок "Узбекистан - Китай", " Казахстан - Китай" і газопроводу "Бейнеу - Бозой - Шимкент".

Реклама:

Крім того, труби ХТЗ будуть використані при будівництві гілки С газопроводу "Середня Азія - Китай" - дана гілка пролягає по території Узбекистану, Казахстану і Туркменії, і призначена для збільшення транзиту середньоазіатського газу в Китай.

Гендиректор підприємства Павло Узбек заявив, що ХТЗ в черговий раз якісно і в строк виконав важливе замовлення .

"Відповідність нашої продукції всім сучасним вимогам вже визнана на міжнародному рівні. Водночас, ми розуміємо, що надалі для освоєння важкодоступних родовищ будуть потрібні принципово нові труби, здатні витримати вплив різкими перепадами температур, підвищеним робочим тиском", - сказав Узбек.

За його словами, професіонали ХТЗ стежать за всіма нововведеннями в області виробництва зварних труб і готові освоювати їх максимально швидко відповідно до вимог замовника.

ХТЗ входить до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є донецьке ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (71,25%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,75%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: