Фірма Лавриновича запевняє, що не отримувала держкошти за юридичні послуги

Понеділок, 16 грудня 2013, 17:20

ТОВ "Адвокатська фірма "Лавринович і Партнери" за всі 9 років своєї діяльності не укладала договори на надання юридичних послуг з державними установами та не отримувала державні кошти.

Про це йдеться в спростуванні фірмою інформації видання "Наші гроші" щодо отримання юридичною компанією найбільших державних угод у 2012-2013 роках.

В повідомленні зазначається, що фірма також не супроводжувала арбітражні справи, в яких стороною є держава Україна, і ніколи не брала участі в жодному тендері на отримання коштів з держбюджету.

"Клієнтами фірми є міжнародні та українські великі і середні компанії. Юридична фірма "Лавринович і Партнери" є членом низки професійних асоціацій та мереж юридичних фірм, співпрацює з міжнародними та іноземними юридичними фірмами, отримала визнання як у українських, так і в міжнародних рейтингах", - йдеться в спростуванні.

Реклама:

"Консультації щодо угод, які супроводжувала фірма, надавала також низка інших юридичних фірм, включаючи міжнародні юридичні фірми. Відсутність повної інформації призводить до недостовірності матеріалу та вводить в оману", - зазначається в повідомленні.

Також в спростуванні наголошується, що "всі інші похідні твердження у статті, так само як і назва статті, також не відповідають дійсності, є недостовірними, оскільки спираються на спростовані вище факти".

Поряд з тим "Наша гроші" додають, що суть претензії полягає у тому, що фірма "Лавринович і партнери" є субпідрядником фірми White&Case, яка отримує у супровід угоди державних установ. Відтак, у фірмі "Лавринович і партнери" вважають, що не мають жодного клієнта у держсекторі.

"При цьому ми геть не розуміємо, як з заголовку "Фірма Лавриновича супроводжувала найбільші державні угоди на 11 мільярдів доларів" можна зробити висновок про те, що юридична компанія отримала 11 мільярдів доларів", - пише видання.

В будь-якому разі видання зазначає, що у "Віснику держзакупівель" немає жодних даних про підряди, отримані фірмою White&Case від Мінфіну та регіональних залізниць на супровід згаданих угод.

Це не дає можливості з’ясувати, чи була можлива конкурентна боротьба за державні підряди. Також залишається невідомим розмір гонорарів White&Case від державних установ, частку яких у якості субпідрядника отримували "Лавринович і партнери".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: