Apple принесе тайванській компанії 10% виручки

Понеділок, 16 грудня 2013, 16:35

Тайванський виробник напівпровідникової продукції TSMC почне масове виробництво 20-нм-процесорів вже в наступному місяці.

Про це повідомив генеральний директор TSMC Марк Ліу, передають "Вести.ru".

Він також зазначив, що в перспективі це дозволить його компанії стати не тільки найбільшим контрактним виробником такої продукції, але і значно збільшити виручку.

У II кварталі наступного року такі мікросхеми принесуть TSMC близько 4% виручки, а за підсумками всього майбутнього року частка зросте до 6%, вважають в Goldman Sachs.

Реклама:

При цьому в першій чверті 2014 року аналітики очікують падіння продажів TSMC на 4% в квартальному вираженні, однак у квітні-червні цей показник зросте на 18%.

Замовлення Apple в 2014 році складуть від 6,5% до 10% виручки TSMC, при цьому ключовими клієнтами для компанії залишаться Qualcomm і MediaTek. У поточному році основну частину виручки TSMC отримає від замовлень на випуск 28-нм-продукції.

Видання зазначає, що TSMC контролює 90% ринку в сегменті 28-нм-виробів. За підсумками поточного року тайванський виробник розраховує збільшити виручку на 17-18%.

Аналітики сходяться на думці, що світовий ринок послуг з контрактного виробництва напівпровідників за рік зросте всього на 9%, а вся напівпровідникова галузь обмежиться зростанням на 5%. На тлі загальної картини у TSMC справи йдуть дуже добре.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: