У Прасолова запевняють, що Україна продовжує переговори з МВФ

Понеділок, 16 грудня 2013, 14:41

Україна продовжує переговори з ключовим кредитором країни - МВФ - про відновлення кредитування вітчизняної економіки.

Про це в ході круглого столу в Києві заявив глава департаменту Міністерства економічного розвитку Євген Олейников, передає "УНІАН".

"Щодо кредиту МВФ. Переговори ще тривають, навіть сьогодні йдуть консультації. Але про конкретне рішення сказати нічого не можна", - сказав Олейников.

При цьому він звернув увагу, що питання пом'якшення умов надання кредиту також обговорюється, хоча "остаточного рішення поки немає".

Реклама:

"В цілому МВФ, як правило, виставляє більше економічні, ніж політичні умови. Позиція МВФ - оздоровити державні фінанси, але питання в тому, наскільки пропозиції МВФ прийнятні для країни", - зазначив Олейников, додавши, що важливо не тільки умова залучення коштів, а й наступне ефективне використання залучених ресурсів.

"Сьогодні ми розуміємо, що за основними боргами в поточному році Україна розрахувалася, і ми виходимо з того, що із залишками боргів ми зможемо розрахуватися без зовнішньої підтримки. Але головна проблема України - це застаріла економіка. Для її модернізації потрібні кошти. Які це кошти - внутрішні чи зовнішні? Якщо зовнішні, то на яких умовах їх залучати? Все це питання переговорів", - зазначив Олейников.

Нагадаємо, виконавча рада МВФ має намір 16 грудня обговорити положення статті 4 Угоди МВФ щодо України.

Як відомо, 10 грудня голова Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард заявила про готовність МВФ фінансово допомогти Україні, але зазначила, що український уряд повинен виконати ряд вимог, зокрема, провести реформу ціноутворення на енергоносії та реформу у валютній сфері.

У свою чергу, президент Віктор Янукович, тоді ж, 10 грудня, заявив, що Україна готова відновити переговори з МВФ про надання кредиту, але тільки у випадку, якщо Фонд погодиться на перегляд умов його надання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!