ЄС виділить Грузії, Вірменії і Молдові майже 90 мільйонів

Понеділок, 16 грудня 2013, 11:16

Грузія отримає від Євросоюзу додатково 27 мільйонів ​​євро в рамках Програми інтеграції та співробітництва Східного партнерства.

Про це йдеться в повідомленні інформаційного центру сусідства ЄС, пише "Інтерфакс-Україна".

У рамках цієї програми Молдова отримає 35 млн євро, а Вірменія - 25 млн євро.

"Ці кошти будуть спрямовані на проекти для розширення економічних можливостей в сільських районах, просування реформ в енергетичному секторі, поліпшення управління ринком праці, професійної освіти і навчання та для інших цілей", - відзначається в прес-релізі.

Реклама:

За словами єврокомісара з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле, "цього року три східних партнера були винагороджені за їх зусилля в демократичних перетвореннях і прихильність фундаментальним цінностям".

"Ми сподіваємося, що надалі ця група стане більше. Додаткове фінансування означає більш активну підтримку національних реформ і спільних проектів, які приносять конкретну користь простим людям", - заявив Фюле.

У Грузії нові кошти підуть на покращення управління ринком праці шляхом зміцнення зв'язку між освітою, професійними навичками та потребами ринку.

У Молдові нові засоби сприятимуть розширенню економічних можливостей сільських районів.

У Вірменії додаткове фінансування допоможе посилити національну програму дій по боротьбі з корупцією, а також реформу системи державної служби.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error
Підпишіться на наші повідомлення!