"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Google купила робототехнічну компанію

Понеділок, 16 грудня 2013, 10:06

Інтернет-компанія Google придбала компанію Boston Dynamics, що спеціалізується на розробці роботів для різних сфер діяльності.

Про це пише CyberSecurity.ru.

Нагадаємо, що близько двох тижнів тому в ІТ-галузі з'явилися чутки про те, що Google, нібито, працює над створенням власного робототехнічного підрозділу. Навіщо інтернет-компанії потрібні роботи?

На цей рахунок є маса домислів: хтось вважає, що вони могли б зайнятися обслуговуванням величезного серверного парку компанії, хтось переконаний, що роботи - це майбутні інженери техпідтримки.

Реклама:

Так чи інакше, але в Boston Dynamics підтвердили відомості про покупку з боку Google, але не назвали суму угоди.

Тим часом, бренд Boston Dynamics є одним з найбільш впізнаваних на ринку робототехніки.

Дані моделі являють собою великих роботів, оснащених просунутою фізичною моделлю і здатними швидко переміщатися за допомогою чотирьох або двох кінцівок, ухилятися і виконувати інші нетривіальні, з точки зору фізики, для роботів дії.

До недавнього часу Boston Dynamics досить щільно співпрацювала з Армією США, створюючи роботів-носильників, роботизовані системи ведення вогню і інші, а також з НАСА, зокрема з Лабораторією реактивного руху в Каліфорнії, де створювалися прототипи роботів, здатних працювати на МКС і у відкритому космосі.

Крім цього, компанія Boston Dynamics веде розробки робототехнічного програмного забезпечення.

Незалежні експерти вважають, що прямий економічний зв'язок між купівлею Boston Dynamics і найближчими планами немає, проте в Google просто побажали отримати до себе в актив команду талановитих інженерів-розробників, а також перспективні технології, якими володіє Boston Dynamics.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!