У Азарова готують "дорожню карту" для Митного союзу

Субота, 14 грудня 2013, 10:22

Кабмін доручив міністерствам і відомствам подати до Мінекономрозвитку пропозиції щодо можливості приєднання України до окремих технічних регламентів Митного союзу.

Про це йдеться в протоколі засідання уряду від 11 грудня, текст якого є у розпорядженні ZN.UA.

Як повідомляється, в п. 5 документа цілому ряду міністерств і відомств було доручено подати до 12 грудня в Мінекономрозвитку "пропозиції до проекту дорожньої карти щодо зближення технічних регламентів України до системи технічного регулювання МС разом з переліком української продукції, щодо якої мають бути скасовані технічні бар'єри у взаємній торгівлі, а також пропозиції щодо можливості приєднання України до технічних регламентів МС на альтернативній або безальтернативній основі".

"А п. 6 цього документа говорить:"Підтримати пропозицію Мінекономрозвитку щодо можливості приєднання України до Договору про особливості кримінальної та адміністративної відповідальності за порушення митного законодавства МС та держав - членів МС від 5 липня 2010 р, доручивши Мінекономрозвитку і представнику уряду України в Євразійської економічної комісії Суслову проінформувати про це рішення Євразійську економічну комісію", - пише видання.

Реклама:

Підтримати пропозицію Мінекономрозвитку щодо можливості приєднання України до угод про правову допомогу і взаємодію митних органів держав-членів Митного союзу в кримінальних справах і справах про адміністративні порушення від 5 липня 2010 р. і Договору про протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванню тероризму при переміщенні грошових коштів та (або) грошових інструментів через митний кордон Митного союзу, від 19 грудня 2011 р. з урахуванням зауважень, висловлених Генпрокуратурою.

Мінекономрозвитку підготувати до засідання українсько-російської міждержавної комісії 17 грудня 2013 перелік міжнародних угод Митного союзу Республіки Білорусь, Республіки Казахстан та Російської Федерації, які були розглянуті на засіданнях уряду та прийняті протокольні рішення щодо можливості приєднання до них".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: