Google задумалася про перехід на процесори власної розробки

П'ятниця, 13 грудня 2013, 19:34

Компанія Google планує самостійно розробляти процесори для серверів.

Про це з посиланням на близькі до Google анонімні джерела пише Bloomberg, передає "Lenta.ru".

За інформацією видання, в процесорах передбачається використовувати архітектуру ARM. Для цього Google буде потрібно отримати ліцензію від її розробника - компанії ARM Holdings.

Процесори будуть задіяні, зокрема, в дата-центрах Google, які підтримують роботу численних онлайн-сервісів компаніі. Власні чіпи зможуть краще відповідати потребам Google, ніж процесори сторонніх компаній.

Реклама:

Google входить до числа найбільших у світі покупців процесорів; за даними Bloomberg, замовлення від Google приносять найбільшому гравцеві галузі, компанії Intel, більше 4% виторгу.

Джерела Bloomberg відзначають, що остаточного рішення про те, чи відкривати власний центр розробки процесорів, Google поки не прийняла.

Представники компанії від коментарів відмовилися, відзначивши лише, що Google "активно проектує найкращу в світі інфраструктуру".

Google відома тим, що самостійно проектує всі свої дата-центри. Зараз у компанії 12 центрів; шість з них знаходяться в США, три в Європі, два в Азії і один в Південній Америці.

Найперша серверна стійка Google для зберігання даних вміщала 10 накопичувачів по 4 гігабайти кожен і була зібрана засновниками компанії з конструктора LEGO.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!