Fitch вважає Україну найбільш нестабільною в СНД

П'ятниця, 13 грудня 2013, 18:32

Прогнози міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings на 2014 рік для більшості банківських секторів СНД і Грузії "стабільні", оскільки агентство очікує багато в чому збереження колишніх операційних умов.

Про це йдеться в в прес-релізі агентства, передає "Інтерфакс-Україна".

Однак, як повідомляється в прес-релізі, ризики для макроекономічної стабільності збільшилися на Україні, що відображено в "негативному" прогнозі.

Стрімке зростання роздрібного кредитування та пригнічений стан економіки являють собою складності для банківського сектора РФ, споживче фінансування також стрімко зростає в Казахстані та Азербайджані.

Реклама:

Фундаментальні чинники більшості банків в СНД і Грузії як і раніше дуже слабкі, на що вказує в цілому низький рівень рейтингів.

"Казахстанські і українські банки є найбільш перевантаженими проблемними кредитами, деякі банки в Росії і в Азербайджані мають серйозні організаційні проблеми, а на білоруських та узбекистанських банках позначається політика влади в галузі кредитування і держрегулювання економіки", - йдеться в прес -релізі.

РФ, Казахстан і Азербайджан залежні від цін на сировину, тоді як Україна, Білорусія і Грузія мають складнощі із зовнішнім фінансуванням, зазначає агентство.

Як повідомляється, швидке зростання закредитованості домогосподарств в РФ підвищує ризики для споживчого кредитування, але цей фактор пом'якшується диверсифікацією портфелів універсальних банків і високою рентабельністю спеціалізованих роздрібних банків.

В цілому Fitch очікує, що ключові показники сектора, включаючи фінпоказники банків і їх капіталізацію, залишаться стабільними в 2014 році, оскільки зростання російської економіки збережеться, хоча і не буде стійким.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: