Для асоціації з ЄС енергосектору потрібно 100 мільярдів євро - Азаров

П'ятниця, 13 грудня 2013, 17:51

Угода про асоціацію з Європейським Союзом закріплює раніше взяті Україною зобов'язання перед Європейським енергетичним співтовариством і вимагає вкладення близько 100 мільярдів євро в енергетичний сектор країни до 2020 року.

Про це сказав прем'єр-міністр Микола Азаров у ході загальнонаціонального круглого столу "Об'єднаємо Україну", передає УНІАН.

"Угода про асоціацію закріплює прийняті раніше Україною зобов'язання в рамках Європейського енергетичного співтовариства і встановлює чіткі графіки їх імплементації з моменту підписання договору. Це означає, до 2020 року ми зобов'язані інвестувати в енергосектор близько 100 мільярдів євро", - сказав Азаров.

Також прем'єр зазначив, що реалізація директив щодо стимулювання використання поновлюваних джерел енергії вимагатиме від України ще близько 6 млрд євро інвестицій.

Реклама:

"Величезний обсяг інвестицій треба буде направити в електроенергетику, у комунальну енергетику і транспортний сектор", - підкреслив Азаров.

Як повідомлялося, Україна підписала протокол про приєднання до Європейського енергетичного співтовариства 24 вересня 2010 і стала повноправним членом цієї організації з 1 лютого 2011 року.

Учасниками Енергетичного співтовариства є країни ЄС, Албанія, Болгарія, Боснія і Герцеговина, Македонія, Румунія, Сербія, Хорватія, Чорногорія і сторони, що приєдналися.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!