ЄС допоможе Україні здобути кредит МВФ - представник Єврокомісії

П'ятниця, 13 грудня 2013, 15:01

Питання про фінансову допомогу Україні має вирішуватися з МВФ, і Євросоюз готовий допомагати Києву прийти до стану, при якому вона буде здатна виконати необхідні умови для досягнення угоди з фондом.

Про це заявив офіційний представник Єврокомісії Петер Стано на брифінгу в Брюсселі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Єврокомісар Штефан Фюле неодноразово підкреслював, що підписання угоди про асоціацію принесе багато вигоди обом сторонам - і ЄС і Україні. І це дозволить також виконати частину необхідних умов для отримання позики МВФ для України", - сказав Стано.

Але при цьому він визнав за необхідне спеціально підкреслити, що допомога надаватиметься "на основі ясних зобов'язань". Слідуючи "дорожній карті" щодо реалізації угоди про асоціацію, ЄС продовжуватиме підтримувати зусилля Києва щодо виконання Україною умов, що дозволяють домовитися з МВФ.

Реклама:

Відповідаючи на питання, Стано повторював цитати з виступу Фюле в четвер на спільному брифінгу в Брюсселі з віце-прем'єром України Сергієм Арбузовим.

Зокрема, він сказав, що "чим швидше Україна прояснить свої наміри, тим скоріше можна буде просунутися у спільній роботі".

Він ухилився від відповіді на питання, коли ЄС може підключитися до переговорів Києва з МВФ, повторивши, що Євросоюз готовий допомагати Україні в цьому питанні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!