Банкам Словенії потрібні 4,8 мільярда євро для запобігання кризи

Четвер, 12 грудня 2013, 20:41

Уряд Словенії заявив, що банківському сектору країни для запобігання фінансової кризи потрібні 4,8 мільярда євро додаткових інвестицій.

Про це пише ИТАР-ТАСС.

За інформацією видання, результати проведених міністерством фінансів стрес-тестів для основних банків Словенії показали, що ситуація в банківському секторі досить плачевна.

Як наголошується, загальна сума боргів фінансових інститутів досягає 4,8 млрд євро, причому левова частка припадає на три найбільші банки країни Nova Ljubljanska Banka, Nova KBM і Abanka Vipa, яким потрібні, в загальній складності, 3,2 млрд євро для рекапіталізації.

Реклама:

Інша частина боргів відноситься до п'яти менш великих банків, яким також необхідні додаткові фінансові вливання у розмірі 1,6 млрд євро.

Незважаючи на настільки негативний прогноз експертів, словенський уряд стверджує, що здатний самостійно впоратися з проблемами і обійтися без допомоги Міжнародного валютного фонду і Європейського союзу.

У стабілізаційному фонді Словенії - 3,6 млрд євро. Додаткові кошти фінансисти мають намір залучити за допомогою розміщення державних облігацій та реалізації частини активів держави на фондових ринках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: