Нігерія втратила 50 мільярдів доларів доходів від нафти

Четвер, 12 грудня 2013, 20:32

Уряд Нігерії втратило близько 50 мільярдів доларів, отриманих від експорту нафти в 2012-2013 роках.

Про це написав у листі президенту країни Гудлаку Джонатану глава нігерійського Центробанку Ламідо Санусі, пише "Lenta.ru" з посиланням на The Financial Times.

Як зазначив Санусі, сліди грошей губляться у державній нафтовій компанії Nigerian National Petroleum Corporation. Компанія таким чином "втратила" близько 76% річної виручки, що приблизно дорівнює бюджетним витратам за два роки.

Санусі додав, що пише президентові про подібні випадки з 2010 року, але ніякої реакції до цих пір не послідувало. Одночасно Джонатану також написав попередній президент країни Олусегун Обасанджо.

Реклама:

За його словами, щодня в Нігерії зникає 430 тисяч барелів нафти. 80% бюджету Нігерії, найбільш населеної країни Африки, формується за рахунок нафтового експорту. Проте, якщо цифри, про які говорять Санусі і Обасанджо, вірні, то ці розкрадання стануть безпрецедентними в історії.

Незважаючи на великі запаси нафти, за якими Нігерія займає одне з лідируючих позицій на континенті, держава залишається вкрай бідною.

За ВВП на душу населення Нігерія в кілька разів поступається іншим ресурсно багатим африканським країнам, наприклад, Габону та Анголі. В якості однієї з причин цього відставання називається повальна корупція в країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!